După ce m-am antrenat cu echipamentul oferit de Bergenbier, acum, înainte de plantare, am zis că e cazul să-mi iau un rucsac pentru ocazii ca asta, excursii scurte de 1-2 poate chiar 3 zile. Sau pentru drumeții de-o zi, așa cum facem când plecăm în concediu cu cei mici.
Așadar aveam nevoie de un rucsac în care să pun necesarul de haine pentru 1-2 zile, o sticlă de apă, poate un laptop mic, un sandwhich, o sticlă cu apă, chestii d’astea.
M-am oprit la modelul ăsta, NH500, 20L. E 90 lei. Încă nu l-am târât pe munte sau aiurea, pot doar să vă spun că aparent e okish, raport calitate preț (aparent) bun.
Asta e o poză pentru amatorii de cusături. Întotdeauna m-au amuzat ăia care se uită ei la cusătură, de parcă ar vedea ei cu ochiu lor de vultur dacă ața folosită e de calitate sau mașina de cusut avea un defect. Măcar de-ar fi tras ceva vreodată la mașina de cusut. Ei, na poftim, vedeți acolo la emblema aia alea 2 capete de ață? Nasol. Nu merită! :))
Buzunare laterale au cam toți rucsacii. E bine ca acolo să aibă și chinga aia care strânge buzunarul.
Pe partea care vine în contact cu spatele ar un patern în relief al cărui scop ar fi să nu stea lipit de spate, să transpiri, ci chipurile să se aerisească. Nu prea funcționează. Adică transpiri oricum acolo. Eu am mers din Băneasa până-n Pipera pe bicicletă cu el în spate, la vreo 20C cu vânt și am transpirat. Poate mai puțin, nu știu. Dar chestia asta nu face minuni.
În partea de jos, unde e eticheta roșie să știți că e un buzunar. În el găsiți o husă impermeabilă pentru rucsac. Eu am găsit-o întâmplător.
Aici pe lateral, sus, unde e buzunarul ăsta întors, e gol. Dacă bagi degetul ajungi la interiorul rucsacului. Pare a fi un fel de aerisire. Nu mă pricep, doar presupun.
Foarte util pare a fi accesul la locul de ținut laptopul. De ex. în aeroporturi sau gări sau oriunde ai de așteptat, scoți rapid laptopul și pierzi vremea cititnd bloguri ca ăsta.
Altfel, dacă aveți ceva similar și l-ați târât pe munte sau aiurea, spuneți din experiență.
Nu similar dar de cativa ani folosesc un Wenger Carbon pentru laptop in deplasari. Nu e un rucsac pentru munte dar nu vad de ce nu ar putea fi folosit si asa.
Volumul e de 23l si ajunge pentru laptop+accesorii+un set de haine de schimb. E greu dar nu se simte, bretelele au amortizare si sunt late, distribuind greutatea foarte bine. Este extrem de bine facut si ai senzatia ca o sa traiasca mai mult decat tine.
Gaura care da in interior este pentru incarcarea telefonului de la o baterie externa sau casti legate la un player, pe care il lasi sa iti cante acolo fara sa umblii la el 🙂
Inițial, orificiul de care “antescriitorul” amintea cum că ar fi pentru nu stiu ce bazaconii electro-electronice, a fost conceput pentru a scoate furtunul sacului de hidratare şi a-l pune cât mai aproape de gura celui/celei care are nevoie de adăpare…pentru a nu mai sta-dă jos rucsacul-scoate sticla-bea-bagă sticla-pune înapoi rucsacul …
Da. Până la urmă fiecare cu ce-l doare. Inventezi o chestie cu un scop și utilizatorii îi dau zece destinații fiecare după nevoile lui. E ok. Eu prefer să-mi dau rucsacul jos. De obicei nu mă grăbesc pe munte!