Să ne uităm și la programul PNL Măgurele

Cel puțin pozele astea se văd. Sunt aici de fapt niște direcții prioritare ce urmează a fi abordate de către PNL Măgurele în mandatul 2016-2020.

 

Cabine stomatologic gratuit în școli (pentru elevi) – asta mi se pare o chestie atât de simplă, atât de puțin costisitoare și cu un impact deosebit. Îngrijirea dinților e un lux pentru mulți, un lux pe care-l amână până la limita suportabilității. Vizitele regulate la dentist îți pot salva mulți bani mai târziu și dantura. Sper ca elevii și părinții lor să înțeleagă utilitatea acestui beneficiu.

Ambulanța Măgurele – o idee foarte utilă. N-avem ce comenta aici. Ambulanța care este acum deservește 112 și de multe ori ajunge cu întârziere. O ambulanța doar pentru Măgurele ar fi mult mai bună.

Extindere, canalizare și apă – Bun aici PNL vorbește de extindere în toate ZONELE, PSD promite extindere pe toate străzile, ceea ce știm că e imposibil. A face cât poți în cât mai multe zone, e cu totul altceva, mult mai realist.

Asfaltarea tuturor strazilor de pietriș – Aici am o nedumerire, ori nu am eu toate datele. (poate primesc lămurir în comentarii) Nu văd de ce ai asfalta toate străzile, dacă nu au toate canalizare și apă. Sigur se pot pune astea și ulterior, doar că e puțin mai multă muncă. Teoretic se poate, dar rămân rezervat. Mi-aș dori să-mi dovedească contrariul.

Transport public modern – sper să se schimbe mizeriile de microbuze. Atât!

Creșă, grădiniță, nou corp de școală – e mare nevoie într-adevăr, dar din nou sunt rezervat.

Reabilitarea termică a blocurilor – nici nu cred că au mai rămas așa multe. Deci e foarte posibil, de fapt e un proiect în derulare.

Serviciu accesare fonduri UE – foarte util. Trebuia să fie demult.

Noi locuri de muncă – bun, deci îi SUSȚINEM pe cei care vor să investească, nu-i obligăm de unde să-și ia marfa, pe cine să angajeze etc. Aici e diferentă față de PSD care crede ca poate obliga Kaufland să cumpere patrunjel de la grădinarii din Vârteju sau să angajeze oamenii care locuiesc în Măgurele. Chestiile astea trebuie să vină natural și foarte probabil vor veni. Ei trebuie susținuți altfel, cu terenuri în concesiune de la primărie, cu "oferte" la impozite, cu ceva infrastructură, etc. E o negociere acolo pe care cred ca PNL Măgurele o poate duce mult mai bine decât PSD.

Activități culturale periodice – Film în aer liber. Fiți atenți cât de simplu și de impact e ideea asta. Un spatiu deschis, un ecran, un proiector și ceva sunet. (așa pe scurt) Fără bazine olimpice acoperite și descoperite, fără 2 terenuri de fotbal și alte megalomanii de tipul "autostrada suspendată".

Reabilitarea parcurilor si spatiilor verzi –  deci reparăm terenurile de fotbal existente (exact ce spuneam), refacem ceea ce este deja, nu reinventăm roata. Foarte bine. Era ștrand la Dumitrana?

Podul peste centură – e de vis. Și trebuie întreținut serios. S-a început cu asfaltare, dar trebuie revizuită și structura și amenajate împrejurimile.

ADP – Trebuie să existe. Tot spațiul verde de pe marginea drumului, din fața caselor trebuie menținut și îngrijit atât de proprietari cât și de primărie. Chestia asta va schimba toată fața orașului. Plus parcuri, locuri de joacă curate, etc.

Parcări moderne- Trebuie. Ar face diferența față de București

Clubul Pensionarilor – Foarte frumos. Se reutilizează un spațiu abandonat, o clădire veche va avea o destinație nouă. Excelent!

Camere de supraveghere – e un proces în derulare. Va fi probabil extins pe tot orasul.

Clubul copiilor și tinerilor – Bună idee. Un loc unde-i poți duce pe cei mici să facă diverse activități. O chestie care te poate scuti de drumuri până-n București.

Burse școlare – Nu știu dacă erau până acum, dar cât de simplă, ieftină și utilă e ideea asta?! Bun!

Birou unic în primărie – esențial. Trebuia să fie de acum 15 ani. Arată respect față de consăteni și timpul lor.

Poliția Locală – Din experiențele mele cu poliția, (și ale unor prieteni), eu cred că e o adevărată puierniță acolo care ocrotește infractori. Cred! E o chestie de impresie, fără prea multe dovezi concludente, dar nici nu e așa un sentiment prins din zbor. Am niste chestii pe care mă bazez. Bun, deci acolo e o puiernită și facem o poliție locală. Nu știu dacă cele două se vor canibaliza, dar incet, încet sper să dispară complet gigeii care umblă cu sabia-n mașină, ăia care împușcă animale pe câmp din mașină, găinarii care sparg case pentru a fura firele de cupru sau te miri ce nimicuri. Ăștia trebuie să dispară, ei sau comportamentul lor, cumva să nu mai existe așa ceva.

 

PNL Magurele program 2016_2

PNL Magurele program 2016_1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.