Să ne vaccinăm. Cu Jimmy Kimmel…

…pentru că subiectul e hot și-n SUA, unde situația este mult diferită, însă ne îndreptăm și noi cu pași repezi tot într-acolo. Ideea este că pornind de la principiul greșit de a face profit de pe urma sănătății sau bolii oamenilor, presiunile corporațiilor din industrie sunt atât de mari, încât aspectele de etică și chiar de siguranță sunt deseori încălcate. Pentru că profit mare, competiție, time to market și nu e timp de teste, avalanșa de pastile pentru orice pârț și vaccinuri pentru orice muc, e infinit mai mare acolo decât la noi. Iar reacțiile anti-vaccinare sunt oarecum normale. 

          La noi, lucrurile sunt cât de cât sub mai bune. Majoritatea vaccinurilor obligatorii sunt testate de suficienți ani încât să ai o oarecare încredere că nu te omoară imediat. Chiar dacă unele substanțe pe care le bagi în tine de mic, nu vor părăsi corpul toată viață. În fine, e relativ ok. ÎNCĂ!

         Ca de obicei, adevărul este undeva la mijloc. Pentru că mâncatul sănătos nu e user-friendly, nu oricine își permite. E cu muncă și e cu timp și e cu la fel de mult know-how ca-n cazul vaccinurilor. Infinit mai simplu i, este un vaccin și liber la mâncat anapoda, băgăm picioarele-n ea de imunitate. Sunt oameni care așa funcționează. Nici o problemă aici.

       Trist e că, atât unii, cât și alții vor să se convingă până la moarte reciprocă de supremația alegerii lor. Iar mass-media trăiește bine din subiectele care bășică lumea. De aceea și Jimmy Kimmel ia și el o linguriță de cacao în clipul de mai jos, uitând de cazurile doctorilor condamnați pentru că au tratat de cancer oameni sănătoși pentru a-și lua comisionul.

        Cum? Eu, doctor, care am învățat de m-am rupt la ani la rândul, văd că n-ai nimic, dar îți spun că ai cancer. Și te pun să dai o căruță de bani pe tratamente cu citostatice. Bagi otrava-n tine și evident că n-are efect, dar ți le administrez în continuare pentru că sunt scumpe și comisionul e cu 5-6 zerouri. Ăștia sunt o parte din doctorii de care mulți ca Jimmy ne sfătuiesc să ascultăm cu sfințenie. Sunt sigur că vor mai ieși la iveală și alții.

           Pe de altă parte nu putem să uităm de ex. de vaccinul anti ebola. Or exista și alternative naturiste, nu zic nu, dar în cazuri de epidemie cum a fost(?) cel cu ebola, vaccinul e cea mai bună soluție. Nu e timp de soluții pe termen lung. Și ca să terminăm cu Jimmy (care e totuși funny, nimic de zis,) avem un clip din care aflăm că aparent și el, ca orice vedetă care se respectă, mai șutește niște subiecte/idei când prinde ocazia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.