SISTEM DE APĂ CALDĂ SOLARĂ WESTECH: #4 Instalarea automatizării

Vă spuneam aici (1 2 3) despre epopeea montării sistemului Westech de tuburi vidate pentru apă caldă menajeră.

Am renunțat să mai montez singur pe la jumătatea procesului, în special din lipsă de timp (am stat un an cu jumătate din kit nedesfăcut), niște scule speciale, dar și de know-how în ceea ce privește montarea componentelor de automatizare, masurători și reglaje. A venit o echipă de 2 oameni din Ploiești, specialiști care au rezolvat treaba în jumătate de zi: montat tuburile pe suport, tras conducta flexibilă până jos la boiler, pus automatizarea, vasul de expansiune, senzorii etc. Au umplut instalația cu antigel și au pus-o în functiune. De 3 zile merge brici.

Preț: 1000 lei

Nu știu ce să vă povestesc, ce aveți de învățat din asta, altceva decât că uneori, e bine să-i lași pe specialiști să facă treaba. Mult mai bine decât să-ți prinzi urechile în chestii. Sigur, acum mi se pare și mie ușor după ce am văzut ce și cum se face, dar înainte, așa în orb, după manual… era mai dificil.

Sistemul merge, singur, nu trebuie sa-i fac nimic. Doar dacă plec în concediu, îl trec pe modul de vacanță și răceste singur apa noaptea. Nu e legat la nici o aplicație, dar nici nu sufăr din cauza asta.

Îmi place. Încă o grijă în minus: apa caldă!

Din acoperiș, coboară țevile flexibile până jos la boiler. Pe ele se instalează diverse aparaturi si senzori. Ignorați haosul firelor. N-am apucat să le așez cumva. Sunt puse provizoriu. O să le aranjez.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.