Știm că mâncăm o grămadă de mizerii, dar nu prea ne pasă pentru că efectul lor este destul de tardiv și credem noi cu o legătură incertă sau greu demonstrabilă. Iată un studiu, cum le place unora, sunt ăia care se ghidează în viață numai după STUDII. Slavă Domnului că există studii pentru orice, altfel nu știu ce s-ar face. Ei bine, iată un studiu, sau mai bine zis un experiment, vis-a-vis de ceea ce mâncăm, ceea ce avem în noi.
Ideea din filmul ăsta ar trebui să ne echilibreze puțin și să înțelegem de ce mâncarea ieftină nu e tocmai sănătoasă sau de ce e bine să mâncăm fructe și legume de sezon. Eu, dacă-ar fi să vând roșiile mele din grădină, pe care nu le stropesc cu nimic, pentru nimic, doar cu apă din pământ, la cât ma cocoșez și mă murdăresc și-mi rup șalele pentru trei fire de roșii, vi le-aș vinde cu 10/kg… euro! Asta așa dacă vă cunosc!
Ați prins ideea, cred. Legumele bio sunt scumpe, pentru că sunt cu muncă multă și grea. Randament mai slab, dar… măcar nu bagi otravă-n tine.
Emil-Lucian Chiru liked this on Facebook.