Cum să-ți gestionezi banii în 2017

     Obiceiuri financiare ale oamenilor care se chinuie cu finanțele versus cele ale oamenilor care au ceva succes cu finanțele. Cică să economisim cam 20% din venit, 10% cheltuieli pe entertainment (club, cinema, restaurant, etc), 5% pe vacanțe și tot așa. Sigur, procentele diferă de la o țară la alta, dar cred că ideea cu care trebuie să rămânem este că trebuie să ne stabilim procentele astea.

 

Do not save after spending, but spend what's left after saving.

 

2 thoughts on “Cum să-ți gestionezi banii în 2017”

  1. Bun, interesant! Eu tot incerc sa fiu la zi cu facturile, nu ma mai gandesc la ce pot economisi ca e prea mic salariul. Metode de crestere a salariului in Romania nu are domnul? Sau ceva sa scapam de fondul clasei la doi baieti?

    1. Da… cred că înțeleg ce zici. Domnu se referă la realitățile de peste ocean. Care, deși asemănătoare în multe aspecte, sunt destul de diferite. De ex. o chestie de redus cheltuielile printre frugalii de la ei, ar fi renunțatul la masa în oraș, ceea ce la noi, e oarecum de la sine înțeles. Adică masa în oraș e excepția. Sau, renunțatul la mașina de uscat rufe, care la noi nu există! și așa mai departe. Salariu mai mare? Nu văd decât 2 căi de atac: alt job mai bine plătit sau activități extra job care să aducă bani. În rest, de redus, unde și dacă se mai poate reduce ceva. 🙁 Oricum ar trebui puse pe hârtie cheltuielile și văzut unde se duc și daca se poate face ceva acolo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.