De ce nu sunt ok micro-hidrocentralele?

     Văd chestia asta de mai jos și multe alte poze la mulți alții care condamnă micro-hidrocentralele pe râurile de munte. Ceva nu se leagă la mine: Curge apa la vale și tu, omenire, te folosești de o parte din forța asta a curgerii apei, ca să învârți niște turbine. După care apa curge mai departe. Cealaltă parte, ar trebui să curgă nestingherit, zic eu. Nu?

     Deci problema n-ar fi conceptul de micro-hidrocentrală în sine, ci felul cum este aplicat. Nu? Greșesc? Ziceți voi care vă mai pricepeți! SI ce-i cu tevile alea? De ce lasă la vale râul să curgă prin țevi si nu prin albia lui? (asta în aval de hidrocentrală)

     De ce spun toate astea? Pentru că mie nu mi se par în regulă nici atitudinile astea verzi-extremiste de tipul "dinamită în curu' ăluia a cui e hidrocentrala și a familiei lui", citez din memorie un comentariu la niste poze pe tema asta.

     Păi bine frații mei verzi, curent din arderea rahatului de dinozaur nu, că e nașpa pentru planetă, curent de la hidrocentrale nu, că…? (n-am înțeles de ce), curent de la panouri iar nu vreți că nu mai putem să cultivăm pământul, eolienele cică n-ar fi nici alea bune pentru că schimbă curenții de aer și influențează clima, fauna și împiedică migrația fluturilor nord americani de stepă…Păi ce vreți fraților să facă omenirea? WC în fundu curții și apă cu găleata la fântână? Păi ce facem? Ne întoarcem de unde plecarăm?

Ok sunt probleme, le-ați semnalat. DAR ceva soluții aveți? sau ne place doar gargara? Ce-ar fi să insistăm asupra soluțiilor cel puțin la fel de mult cât insistăm asupra semnalării neregulilor.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.