Cum susține statul român zootehnia!

Ați mai auzit de APIA o adunătură de jmecheri care împart niște bani între ei și mărunțișul amărâților. Poate nu e așa, dar când vezi că subvenția de la APIA să zicem pentru o capră de rasă este 20 €/AN. Băi, pe an! nu pe luna sau Doamne ferește, pe zi! PE AN. 90 de lei PE AN e ajutorul statului român ca să crești o capră să poți face concurență brânzeturilor franțuzești.

Cu 90 de lei, nu iei nici mâncarea pe lună. Acuma, eu nu zic, e drept că piața liberă trebuie să-și spună cuvântul, doar că nu e liberă. Alții primesc subvenții mai mari și pot vinde mai ieftin, ceea ce eu cred că nu e corect. N-am auzit la nimeni din fermierii ăia din Great American farm tour să pomenească măcar de vreo subvenție de la stat. Sigur, au alte probleme, dar asta nu e una dintre ele. Acolo vinzi ai, nu vinzi, n-ai.

90 lei e o bătaie de joc. Mai bine n-ar fi! Ar fi mult mai bine să nu fie deloc. Atunci s-ar vedea cine vinde și cine nu, cine are produse de calitate și cine nu. Atunci clienții ar face diferența. Dar altfel de unde ar mai fura niște jmecheri dacă nu s-ar inventa bugete, agenții și alte baliverne!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.