Cum va spuneam, am schimbat doctorul la care mergem cu micutul la diverse consultatii ocazionale. Am renuntat la a merge la o clinica de stat, desi totul era gratis, timpul, asteptarea si inconsecventa nu meritau efortul.
Am mers la o doctorita homeopata, cu programare care s-a respectat, totul foarte frumos.
Ce vreau sa va spun este modul cum se desfasoara o astfel de consultatie pentru un copil. Singura chestie care aminteste de o consultatie clasica era un stetoscop roz 🙂 si o masa, pat de consultatii.
In rest totul a fost o discutie interesanta, la care a “participat” in felul lui si micutul nostru de aproape 2 ani.
Prima intrebare m-a socat. Ne-a luat de la Adam si Eva ad literam:
“Sarcina a fost dorita sau intamplatoare?”, “La nastere, apa s-a rupt natural sau a fost provocata?”, “Nasterea a fost naturala, cu anestezie sau cezariana?”
Apoi au urmat tot felul de intrebari despre el, comportamentul lui:
” Se trezeste noaptea?”, “cand se trezeste plange?”, “Transpira excesiv?” “E sociabil cu ceilalti copii?” etc
Zeci de astfel de intrebari care aparent n-au nici o legatura cu faptul ca-i curg mucii copilului sau tuseste din cand in cand.
Aparent. Pentru ca dupa fiecare intrebare, ea cauta in niste carti vechi si caietele cu notite, sublinia si se gandea, mai tragea cate o ocheada la “nazdravaniile” pe care le facea fi-meu prin cabinetul ei, ii analiza gesturile si comportamentul, se mai juca putin cu el, ii mai dadea cate o jucarie.
Dupa mai bine de o ora, rezulatul a constat intr-o reteta de medicamente de genul, extract de muguri de brad, ulei de catina, sau extract muguri coacaz negru etc. care se administreaza dupa reguli bine stabilite care trebuie respectate cu sfintenie. De ex. bobitele acelea mici nu se ating niciodata cu mana. Se administreaza din capacelul recipientului minuscul in care sunt pastrate sau daca e nevoie, cu o lingurita sterilizata in prealabil prin fierbere.
(daca n-aveti prealabil, e ok doar sa o fierbeti inainte) 🙂
Oricum, ideea e urmatoarea: Nu asteptati pana solutiile medicinei clasice dau chix, s-ar putea uneori sa inrautateasca situatia, mai ales la cat de bine pregatiti sunt medicii de la noi. Dati o sansa homeopatiei, densitatea de medici bine pregatiti homeopati e mai mare decat in cazul celor din medicina clasica.
Ca sa indopi pacientul cu antibiotice pentru raceala si gripa, n-ai nevoie de facultatea de medicina.
Uite eu nu cred nici in homeopatie (http://www.scientia.ro/homo- humanus/75-granitele-gandirii/ 2343-homeopatie.html) si nici antibiotice nu i-am dat lui Calin pana acum. La spitalele de pediatriate particulare ai sanse mai mari sa dai peste doctori cu rabdare si care stiu sa se poarte cu copiii.
Bianca, n-are nici o importanta daca noi credem sau nu credem in homeopatie. Importante sunt rezultatele. Eu le-am vazut in cateva cazuri, nevasta-mea le-a trait din plin in copilarie. Si cand zic rezultate ma refer la cazuri in care altceva pur si simplu n-a functionat. Cel mai misto lucru pe care-l face homeopatia este intarirea imunitatii.
Buna,
Am gasit articolul tau pe facebook si m-am bucurat tare mult.
Chiar sunt in cautare de un medic homeopat bun. Fiica mea in varsta de 1 an si 3 luni are infectie urinara pentru a 2-a oara. Nu mai vreau sa ii administrez antibiotice si as vrea sa incercam un tratament homeopat.Ai putea sa imi spui numele si datele de contact al medicului la care ati fost voi?
Multumesc frumos!
@Irina. Ai aici toate datele: http://www.cabinethomeopatie.ro/ Pentru noi e inca devreme sa spunem daca-l recomandam sau nu. Asteptam rezultatele tratamentului.
Cum se numeste medicul?
@ioana: Anusca Virginia Anca http://www.cabinethomeopatie.ro/Contact.htm
niste sarlatani, homeopatii astia…ai sa vezi
niste sarlatani institutionalizati, vroiam sa spun. fain blogul tau.bébé e super scump. sa_ti traiasca
@Anca: E plina lumea de sarlatani!