Urăsc coloanele oficiale

     Dintotdeauna. Dar ca biciclist le mai urăsc încă o dată. Dacă mă întrebați pe mine, dreptul la coloană oficială ar trebui sa aibă Președintele și Primul Ministru, și doar în situații de urgență (calamitate, război, amenințări la persoana lor, etc). Restul? mai încetuț că-i mai draguț! Adică ce urgența are Preafericitul? De ce are el nevoie de coloană oficială? Cade cerul, sau ce?

     Mi se pare un afront maxim din partea celor care au privilegiul ăsta. Folosind coloana oficială ei ne zic așa: "stați băi acolo fraierilor, stați în trafic, noi trecem, că noi suntem mai jmecheri decât voi fraierilor. Stați pe loc muritorilor. Noi suntem zei aici, trecem când vrem cum vrem." Eu așa percep.

      Aș fi tare curios să văd niște calcule corporatiste cu privire la costurile coloanelor oficiale dintr-o lună sau un an. Dar un excel d'ăla serios, un business case ca lumea, care să prindă costurile cu benzina, cu salariile tuturor oamenilor angrenați în coloana oficială, câți man/day, câți bani pierd ăia care așteaptă, tot, tot, tot. Și dup'aia cu calculele alea mers și strâns semnături pentru modificat legea asta cu coloanele oficiale.

    Apropo, era o inițiativă a nu mai știu cui care ar fi trebuit să fie încă din 1990, de a schimba legea care reglementează inițiativa cetățenească. Adică să fie mai ușor tuturor să înainteze propuneri legislative. Sper să le iasă!

foto

4 thoughts on “Urăsc coloanele oficiale”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.