Vosganian e atât de deștept încât n-a văzut la Nastase că ouăle aduc ghinion

Declarație de zile mari avem azi de la domnul Varujaaaaan  Vosganiaaaan, deputat miruit și apărat de celelalte gunoaie, de urmărirea penală, cu salariu de 2800€/lună, bani încasați ca să declare următoarele:

“Punguta cu doi bani…

Fiecare ou mancat de la gaina din curte ‘văduveste’ bugetul de cincizeci de bani ! 🙂 Sa presupunem ca folosim, in demonstratia noastra, doua gaini ouatoare. Una dintre ele apartine unei ferme, cealalta unui cotet. Oul fermierului va lua calea pietei si va fi vandut, in medie, cu 1 leu (pentru ouale ecologice ceva mai mult, pentru celelalte ceva mai putin). Oul gospodarului va trece direct din cotet in tigaie.
Oul vandut va aduce bugetului TVA, impozit pe profit si pe dividende, impozit pe salarii si contributii la asigurarile sociale. La asta se adauga faptul ca, la randul lor, salariile si profiturile obtinute din productia fermierului, din prestatiile angrosistului si din serviciile supermarketurilor reintra in circuit si genereaza iarasi impozite si taxe.

In schimb, oul din cotet, in drumul sau spre tigaie, nu produce niciun ban.

Nu, dar hrănește un om fără ca voi hoților să furați ceva. Banii sunt un scop în sine, doar pentru putori ca voi care nu știu să aducă nimic util societății.

La fel in ce priveste rosiile din brazdele de acasa, magiunul din prunii din gradina, sapunul din grasimile adunate peste an, pulovarele tricotate din lana oilor de la stana etc. etc.
Toate acestea, cotetele, brazdele, gradinile, stanele si atelierele din fundul curtii produc produs intern brut, dar nu produc si impozite.

Productia din gospodariile populatiei ajunge la peste 20% din PIB, fara sa produca niciun leu impozit la stat. Doar ceva neglijabil, prin pietele taranesti.

Dar te-ai întrebat DE CE băi idiotule? DE CE aleg oamenii varianta asta? Tâmpitu naibii! Pentru că impozitele alea se duc pe ploaie, le dăm fix DEGEABA, ca să aveți voi ce fura.

Locuitorii din Danemarca, Franta si din alte tari care ajung la venituri bugetare in jur de 45% din PIB nu au gaini in curte si nici nu amesteca in ceaun rosiile pentru bulion ori prunele pentru magiun.

Deștept ești băi băiatule. Danemarca, Franța… Păi ia uită-te mă nene la beneficiile pe care le au fermierii din Franța, cum sunt ei încurajați să iasă pe piață?

Faptul ca avem o atat de puternica inclinatie spre autoconsum, si nu doar in ce priveste alimentele, ne costa in fiecare an venituri bugetare de multe miliarde de lei”.

Miliarde din care voi nu furați nimci și asta vă macină, leprele naibii. Înclinația spre autoconsum e de când e neamu ăsta p’aci. A fost singura soluție prin care s-a salvat de idioți ca voi!

sursa

Specialistul în probleme de 2 lei omite să facă referire la chestia aia care stă la baza economiei de piață și anume raportul liber dintre cerere și ofertă. De ce preferă omu să ducă ou direct în tigaie? Pentru că-n puii tăi de inteligent, statul vieții tale, nu-l ajută cu nimic să vrea să-l vândă, să facă un ban. Mizeria de stat la care faci referire are politici atât de bune, încât nu vrea decât taxe și impozite, fără să se gândească la faptul că dacă nu oferă NIMIC, NIMIC, DAR ABSOLUT NIMIC în sensul încurajării acțiunilor astea de intrare în circuitul vieții descris de tine, în cele din urmă România va fi o țară de preppări, iar voi hoților n-o să mai aveți de la cine fura, pentru că nimeni nu va mai produce nimic pentru vânzare, ci doar pentru autoconsum. Tăiați-vă creanga de sub voi, deștepților!  Sunteți mai proști ca hoții că din Rahova, old school, care-i mai lăsau omului un leu în buzunar, ca să aibă ce fura și mâine. Dar nu, voi sunteti mai proști ca ăia, vreți să luați toți banii și după voi potopul!

 

3 thoughts on “Vosganian e atât de deștept încât n-a văzut la Nastase că ouăle aduc ghinion”

  1. Sa-l f… in gura de dobitoc. Dar nu e mai bine sa il calce pe el o masina si sa nu mai aiba cine sa scrie aberatii din astea? Si astfel se rezolva problema din fasa

    1. Problema este că sînt prea mulți ca el şi ne fură de 28 ani pe față, legal.
      Ai zice că unul de dreapta este liberal dar uite cum kkt asta fost la pnl dă cu toporu’n noi că nu mai are de unde să fure.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.