De ce Waze&co nu mi-e util

De ce Waze&co nu mi-e util

     Am încercat, ca tot omul, mai toate variantele de a petrece cât mai puțin timp în drumul către servici. Grosso modo cam toate variantele au același rezultat. Diferența este că unele sunt cvasi-constante (metroul, bicicleta) ca timp, faci ceva mai mult, dar cam ăla e timpul de FIECARE dată, în timp ce cu mașina personală lucrurile variază imprevizibil în plus sau în minus. Chiar și cu Waze sau Maps sau orice altceva.

     Probabil că Waze e util pentru cei care merg distanțe rezonabile în interiorul orașului și știe el câteva giumbușlucuri pe străduțe unde crede că nu e trafic. Poate așa o funcționa, dar când e vorba de traversat orașul de la un capăt la altul, lucrurile stau altfel. De fapt stau la fel de prost oricum ai da-o, pe oriunde ai lua-o. Traficul general, PESTE TOT a continuat să se agraveze. Ritmul înrăutățirii traficului ba chiar aș zice că a crescut, dar aș fi subiectiv.

     Revenind la întrebare! De ce nu mi-e util? Pentru că pur și simplu nu poate prevedea viitorul! Nu cred că waze  poate ști cum VA FI traficul pe o anumită stradă la un moment din viitor. Îmi imaginez că-și face calculele pe date pe care le primește la un moment dat. Dar nu va știi (prea curând) ce are gând să facă gigel la intersecția următoare. Va face stânga sau va merge înainte? Chiar dacă ar avea toți șoferii WAZE tot s-ar găsi destui care să știe mai bine sau să uite să coboare de pe pasaj sau să ia fel de fel de decizii imprevizibile astfel încât viitoarele 5 minute vor fi imprevizibile. Calculele se fac deocamdată la prezent, iar userul nu va știi de fapt cum ar fi fost celălalt traseu în următoarele 10-15 minute. N-ai cum să știi că ai ales, per ansamblu, ruta cea mai rapidă. Alegi ruta cea mai rapidă, LA MOMENTUL alegerii, nu pe tot parcursul traseului.

N-am nimic cu WAZE folosiți-l, dar pe mine deocamdată nu simt că mă ajută foarte mult! Pot trăi cu impresia că mă duce pe ruta cea mai rapidă, dar nu e una reală.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com