Webstock crește în fiecare an!

Tot mai multă lume vine în fiecare an la Webstock. “Blogging-ul e în cădere” îmi zicea cineva. O fi, dar sălile erau pline de bloggeri, bașca vlogeri și instagram-eri. Câteva idei:

 • pentru că vin din ce în ce mai mulți oameni, din ce în ce mai diferiți, atmosfera aia de tip “vamă” dispare de la an la an. Ok, nu dispare, se transformă.
 • Bula e din ce în ce mai mare. Am văzut premii pentru campanii de care n-am auzit. DELOC. Poate e de la mine, dar cred că și de la faptul că încep să apară bule mai mici în bula asta mare a online-ului.
 • Am întrebat vreo 3-4 oameni cu ce se ocupă, din ce trăiesc. Invariabil, răspunsul a fost pe scurt “E complicat” ceea ce mi se pare ciudat, că doară aveam timp. Eu cred că fie nu trăiesc din nimic/le e rușine să spună; FIE oamenii chiar sunt implicații în multe proiecte, dar și așa cred că se poate sintetiza. Trebuie să poți sintetiza ceea ce vinzi în câteva cuvinte. Dacă nu poți face asta, fie tu, fie chestia pe care o vinzi, aveți ai o problemă deja.
 • La secțiunea de blogging au fost câțiva în sală care au întrebat ce e aia podcast, lucru trist, pentru că există Google de vreo 20 de ani, dar e și bine pentru că au avut curajul să întrebe, chiar au insistat (și fără microfon) și asta e o atitudine pe care o încurajez și o salut!
 • Podcasturile sunt în teste deocamdată. Vom vedea dacă reușesc să vândă în vreo 2 ani, zice Vali.
 • vloggerii nu atacă audiența bloggerilor. Sunt segmente diferite, oameni care vor tipuri diferite de conținut.
 • instastory și snackable content  în general, deocamdată nu vinde. E un nice to have pt awareness, pt experimente media.
 • Hoinaru are 29 de ani (îi dădeam vreo 35) Acum înțeleg de ce-i zicea Vali, “ăsta micu” și i-e frică să se apuce de construit o casă.
 • Mariciu, nu știu dacă mai e cazul să menționez, a cerut-o pe Ionesca de soție. Pe scenă. Live. Pe internet.

 

5 thoughts on “Webstock crește în fiecare an!”

  1. Dragoș, eu cred că nu erai în sală. Nu aveai cum să o ratezi. Aproape toți oamenii s-au ridicat în picioare, au aplaudat, au chiuit, au râs… A fost o mare hărmălaie. Poate ieșisei să mai iei o bere.

 1. Nu ştiu dacă e bine sau de rău că îmi dădeai 35 de ani :))

  Mie îmi place să cred că n-am ajuns să arăt ca un om de 35 de ani, dar sigur subiectiv 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.